Victoir in Gent: geluidsisolatie en geluidsdemping

DEMPEN & ISOLEREN VAN GELUID

Geluid heeft heel specifieke eigenschappen waardoor ook de bouwtechnische vereisten om hiermee om te gaan bijzonder zijn. Wij maken een onderscheid tussen geluidsdemping en akoestiek.

Bij geluidsdemping probeert men vooral de overdracht van geluidsgolven van de ene ruimte naar de andere te vermijden. Dit kan door het gebruik van aangepaste materialen en absorberende isolatie. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de speciaal ontworpen ophangingssystemen voor valse plafonds of speciale profielen voor wandtoepassingen.

Anderzijds is de akoestiek in een ruimte ook belangrijk. Akoestiek is de mate waarin een ruimte invloed heeft op de klank en nagalm van geluid. Om de akoestiek van een ruimte te verbeteren gaan we te werk met geperforeerde platen. De aard van de perforatie en het aantal perforatiepunten bepalen hier de akoestiek.

Geluid heeft een hele grote invloed op ons woon-en werkcomfort. Hoe meer we dit comfort kunnen garanderen hoe meer we bewust omgaan met onze gezondheid. Iedereen heeft recht op ontspanning!

Victoir in Gent: Geluidsdemping en geluidsisolatie

Victoir in Gent is uw specialist om geluid te isoleren of te dempen.